Sähkölinjat

Päijänteellä on lukuisia sähkölinjoja, jotka vaarantavat tai estävät purjehdusta. Pääosa vaarallista johdoista sijaitsee Asikkalassa, Kuhmoisissa, Jyväskylässä ja Jämsän joella. Onneksi sähköyhtiöt ovat vihdoin muuttamassa avojohtoja vesistö- ja maakaapeleiksi.

Asikkalan kunnan alueella olevat vaarallisimmat avojohdot sijaitsevat Vääksyn kanavan pohjoisen osan keskellä (alituskorkeus 12 m) ja Uitonsalmen pohjoispäässä (14 m). Vuoden 2014 digikartassa olevat Kalkkisten kanavan avojohto ja Salonsaaren eteläkärjen kohdalla Siltasalmessa sijainnut (kartoissa näkyvä) avojohto on jo poistettu, samoin Salonsalmen avojohto on poistettu (mutta näkyy kartoissa). Uitonsalmen avojohto on luvattu poistaa v. 2016 ja se on poistettu.

Kanavan avojohto (kuvassa) on luvattu poistaa 2016 (Elenian kenttäpäällikön ilmoitus).

IMG_0742

Kuhmoisten Edesalon kapeikossa on huonosti luonnossa näkyvä sähkölinja:

Edessalon kapeikon 14 metrin sähköjohto Kuhmoisissa

Edessalon kapeikon 14 metrin sähköjohto Kuhmoisissa. Sähköjohto on ilmoitettua korkeammalla, jos ajaa läheltä saaren syvää rantaa.

Salonsaaren sillan (Asikkala) itäpenkassa on sähköjohto 7 metrin korkeudella, joten penkkaan ei kannata kiinnittyä purjeveneellä. Mutta kalastuskaan ei ole turvallista, kun katsoo kuvassa johdoista roikkuvaa kalastuviehekokoelmaa!

IMG_0706 kalastusta sähköjohdoissa

Salonsaaren silta ja sähkölinja näkyvät seuraavassa kuvassa kokonaisuudessaan. Alituskorkeus on noin 2,5 metriä ja nopeusrajoitus 5 km/h

IMG_0699 Salonsaaren silta

 

Mainokset

Jätä palautetta

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s